A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesANG.htm?../provesPHP/castells.php?SATELIT

Medieval castles
There is no translation of this page. To obtain an automatic translation, click here:
__________________________________________________________________

Fortificació medieval de la Penya del Moro

 

Al terme de Sant Just Desvern, en el límit amb Sant Feliu de Llobregat es troba la fortificació medieval, en el turó de la Penya del Moro, antigament Puig Castellar, i al costat del poblat ibèric. 

 

Les restes del basament circular, segons Pagès (1992), corresponen al “castrum” que es menciona en un document del 1050, com el que hi havia en un lloc elevat sobre la població i la parròquia de Sant Just Desvern.

 

La torre de la fortificació es va construir sobre les ruïnes d’una torre ibera. Encara que al principi es parlava únicament d’una torre, les excavacions van revelar una estructura més àmplia amb tres espais addicionals circumdats per una muralla, que van portar a la requalificació del jaciment com a castell.

 

Veure en mapa

Castellciuró

 

En un petit turó, sobre la vila de Molins de Rei, es troben les ruïnes del castell que fou bastit el segle XIV sobre les restes d'una antiga torre defensiva circular, anomenada Guadall o Guadallo, d'origen visigòtic (s. VIII), és a dir, preromànica. Ho confirma les restes d'un pany de mur que aprofità un parament d' opus spicatum característic d'aquella època.

 

A la façana de ponent s'aixeca una torre de tres estrats on es conserva la porta i dues obertures, una de reconstruïda actualment. També s'observen restes de la planta trapezoïdal, una petita torre adossada a la roca, els murs de la torre Guadall i les restes d'una gran cisterna, parcialment foradada a la roca i protegida per una volta de canó (segles X i XII).

 

Veure en mapa

Castell del Papiol

 

El castell s’alça al punt més alt del municipi, clavat a la roca viva i dominant la vall. Conserva restes dels segles x i xii, i la torre quadrada és del segle xiii. Fou reconstruït després del terratrèmol del 1448, que afectà gran part de Catalunya.

 

A l’interior, molt reformat, s’hi conserva mobiliari, armes i vestits antics, i també una interessant pinacoteca. Ha estat habitat, fins fa poc, per la família propietària.

 

Més informació:

http://www.patrimonidelpapiol.org/castell.html

 

Veure en mapa

Castell Fortí

Construcció militar d'origen incert. Fou polvorí. Queden en peu només algunes restes dels murs externs.

 

Veure en mapa

 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

SITE MAPCONTACTLEGAL NOTICES

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies and the installation of them