Entre el 2 i l'11 de juny el Parc Natural de Collserola acull diferents activitats de la Setmana de la Natura, una campanya que vol conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori.És una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), -entitat de la que és soci el Consorci del PN de la serra de Collserola, i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). Compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.

Aquest any se celebrarà del 2 i l’11 de juny.  Durant aquests 10 dies, s’organitzaran centenars d’activitats relacionades amb la conservació de la natura i el medi ambient, per a tot tipus de persones i amb molts espais diferents.

Per a les entitats és una oportunitat per mostrar quins projectes o actuacions estan tirant endavant, i per a la ciutadania, el moment perfecte per conèixer associacions i col·lectius on puguin col·laborar en la conservació del medi ambient i del patrimoni natural.

Al Parc Natural de Collserola, es faran fins a quinze activitats diferents durant tota la Setmana. S’organitzaran de forma conjunta entre el Consorci i diferents entitats o empreses que s’han animat a realitzar-les perquè la Setmana és un bon motiu i alhora un bon escenari per fer-ho.

Les activitats, segons tipologia,  seran les següents:

Activitats de voluntariat:

  • 2 de juny: Escola FEDAC de Cerdanyola. Recollida i classificació  d’escombraries i arrancada d’invasores a la zona propera a Canaletes.
  • 3 de juny. Fes Fonts Fent Fonting. Condicionament de la font de Can Cases (Sant Cugat)
  • 4 de juny. Obert. Manteniment i millora dels espais de la font de Sant Ramon (Barcelona).
  • 5 de juny. Associació WWF Barcelona. Seguiment de l’evolució de la zona cremada de Sant Pere Màrtir (Esplugues del Llobregat).
  • 6,7 i 9 de juny. Empresa Bookings. Manteniment de la zona propera al Centre d’informació del Parc.
  • 10 de juny. AE. Azimut. Recollida i classificació  d’escombraries a la zona del Rectoret ( Barcelona).
  • 11 de juny. DEPANA. Grup GAF. Manteniment dels arbres i arbusts plantats a la font del Gos (Barcelona).
  • 11 de juny. Collserola Verda. Seguiment de la fauna i de l’ús del Pantà de Vallvidrera i de l’àera de lleure de Santa Maria de Vallvidrera (Barcelona).
  • 11 de juny. Collserola Verda. Revisió de la senyalització dels itineraris a peu de l’Àrea de lleure de Sant Pere Màrtir (Esplugues de Llobregat / Sant Just Desvern)

Visites i/o sortides guiades:

  •  3 de juny. Passejada temàtica. Un alzinar canviant. Pertorbacions que modelen el bosc
  •  4 de juny.  Activitat especial. Dia de les papallones
  • 10 de juny. Descobertes en família. Petits habitants de Collserola
  • 11 de juny. Activitat especial. Dia de les papallones    

Tota la informació sobre aquestes i la resta de propostes de la setmana està disponible al web de la setmana: www.setmananatura.cat

A més, tècnics del Consorci que van participar en la redacció del llibre Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem? promogut per la Diputació de Barcelona, participaran el dia 9 de juny en el acte de la seva presentació

Més informació:

compartir