A -- a

La migració d’aus rapinyaires des del Parc Natural de Collserola

Aligots vespers, esparvers o xoriguers són algunes de les aus que, entre els mesos de setembre i octubre, es poden albirar des de Collserola mentre realitzen la seva migració a terres més càlides. Us convidem a que visiteu el turó de Magarola, una talaia privilegiada on podreu observar-les, i a que gaudiu d’aquest espectacle!

Durant aquests mesos ornitòlegs experts fan l’enregistrament de les diferents espècies de rapinyaires, i altres aus planadores, que viatgen cap a terres africanes seguint la ruta anomenada «via litoral de migració».

Enguany, entre l’11 de setembre i el 5 d’octubre, els caps de setmana i festius (de 10h a 13h), es reforça el seguiment amb un segon observador que ajuda als visitants del Turó a identificar les diferents espècies que el sobrevolen. Al Centre d’Informació del Parc s’ha instal·lat l’exposició “Aus de pas” on es poden veure fotografies de gran qualitat de les diferents espècies de rapinyaires que sobrevolen la serra aquests dies.

Aquest és el vint-i-sisè any consecutiu de seguiment. És una campanya científica que forma part del projecte PERNIS, coordinat des de l’Institut Català d’Ornitologia, i que té per objectiu el coneixement de les característiques del pas migrador dels rapinyaires, així com d’altres migrants diürns, que travessen el territori català.

Al web del Parc es poden descarregar diferents materials divulgatius a més d’un mapa amb la localització del turó així com consultar les dades actualitzades de les espècies observades.

 

L’últim cap de setmana de la campanya, el 4 i 5 d’octubre, coincidirà amb diferents actes als centres del Parc (Can Coll i Centre d’Informació del Parc), i a la pròpia Magarola, sobre el “Día Mundial dels Ocells”.

Més informació:

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.