A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/html/butlleti/agendaCAT.htm

AGENDA

:: Consulteu el calendari interactiu :: Descarregueu l'Agenda en pdf

ACTIVITATS ESPECIALS PRIMAVERA

 

EXPOSICIÓ TEMPORAL:" TROBA'M

Del 23 d'abril fins el 29 de maig, al centre d'Informació

 

Infografies amb la serra de Collserola com a protagonista. Mostra dels treballs realitzats pels alumnes de segon curs del Cicle formatiu de Grau Superior en Gràfica Publicitària de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Josep Serra i Abella de l’Hospitalet.

Nit de ratolins
ACTIVITAT ANUL·LADA, PENDENT DE NOVA DATA

De 18 a 21.30 h, al Centre d’Informació

Tercera edició d’aquesta sessió familiar de descoberta dels micromamífers que habiten a Collserola (ratolins, musaranyes i talpons). Un joc per començar una xerrada per parlar-ne sobre com són? què mengen? com viuen?, i una passejada per veure com ho fan els científics per estudiar-los, i si tenim molta sort....potser en veurem algun. A càrrec d’Alfons Raspall, tècnic del Parc.

Activitat gratuïta. Places limitades. A partir de 7 anys. Cal inscripció prèvia al telèfon del Centre d’Informació: 932 803 552

Aquesta activitat forma part del programa  d’actes de celebració del Dia Europeu dels Parcs

VII Jornades La vinya i el vi a Collserola

Omple el cistell al Parc!

Diumenge, 29 de maig, de 10.30 a 14 h,a Can Coll CEA

Un matí agroecològic que permetrà conèixer els productors de la serra i comprar els seus productes. També passejar per la vinya i els conreus, fer vinagres aromatitzats, hi haurà tallers per a nens amb taps de suro, gimcanes, exposicions i s’ estrenarà el conte del senglar de Collserola.

Activitats gratuïtes i per a totes les edats. No cal inscripció prèvia.

Activitat que forma part de la Setmana BIO per l’alimentació ecològica

Activitat emmarcada dins de la VII edició d’ aquestes Jornades que donen a conèixer la tradició del conreu de la vinya a Collserola, el tipus de vi que es produïa i el patrimoni cultural que ens ha quedat. D’abril a agost tindran lloc diverses activitats, tallers, xerrades i visites. Programa organitzat conjuntament pels 9 ajuntaments del Parc.

Podeu consulta el programa  complet de les VII Jornades a www.parcnaturalcollserola.net

EXPOSICIÓ TEMPORAL "DESCOBREIX LES PAPALLONES DE COLLSEROLA" a Can Coll

Diumenges al matí d'abril a juny.

Mostra que explica i il·lustra la notable diversitat de papallones existent a la serra. Autors: CEPA/ALNUS. Entrada lliure.

IV Dia de les papallones

Dissabte, 4 de juny, de 10 a 13 h, a Can Coll CEA

Realització  d’un itinerari de mostreig pels entorns de Can Coll (Cerdanyola del Vallès), per observar la gran diversitat d’espècies de papallones existents. Integrat dins la xarxa del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme). A càrrec de Joan Cueto, tècnic del Parc. Activitat gratuïta. A partir de 7 anys. Places limitades. Inscripció al telèfon del Centre d’Informació: 932 803 552.

Diumenge 5 i 12 de juny, a Can Coll i al Centre d’Informació

En els dos centres trobareu: Taula informativa sobre papallones a Collserola. Mostra de publicacions del Parc: Guia de natura; CD papallones; Tríptic “Com fer un jardí per a les papallones”; Recull de llibres i contes de papallones. Petits tallers autoguiats per a infants.  Visites autoguiades al Jardí de les Papallones de Can Coll.

Activitat emmarcada en la celebració del 4t. Dia de les papallones, promogut pel Museu de Ciències de Granollers i altres entitats que col·laboren en el seguiment de les papallones diürnes a Catalunya (CBMS).

 

EXPOSICIÓ TEMPORAL "LIBÈL·LULES, ESPIADIMONIS, ESTIRACABELLS, UNA VISIÓ MOLT PROPERA" al Centre d'Informació del 15 de juny al 31 d'agost.

L’autor, amant de la natura i de la fotografia ha unit les seves dues passions donant forma a aquesta petita mostra, una col·lecció de fotografies artístiques de les libèl·lules que podem trobar al Parc, sobretot al voltant del Pantà de Vallvidrera.

Autor: Albert Planàs i Pinén, naturalista i fotògraf. Entrada lliure.

Libèl·lules, espiadimonis, estiracabells,...

Dissabte, 18 de juny, de 10.30 a 13.30 h, al Centre d’Informació

Què saps dels odonats? Matinal amb una primera  part descriptiva d’aquest grup d’invertebrats Una sessió amb una introductòria descriptiva, què són, com són i on viuen, i un itinerari pels entorns del pantà de Vallvidrera, per mostrar l’enorme diversitat de libèl·lules que hi són presents, uns dels insectes més grans i espectaculars, però a la vegada més desconeguts de la nostra fauna.

A càrrec d’Albert Planàs. Fotògraf i naturalista.

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon del Centre d’Informació: 932 803 552

 

PASSEJADES TEMÀTIQUES

Una passejada tranquil·la pels entorns del Centre d’Informació, adreçades al públic en general. A càrrec dels Guies del Parc. Cal inscriure’s el mateix dia al Centre d'Informació. Preu: 1,75 € / persona. A partir de10 anys. Places limitades, 20 persones per sortida. Horari: d’11 a 13.30 h. Centre d'Informació

Maig

Dissabte 14 Un alzinar a la primavera

Juny

Dissabte 4  Molses i falgueres, uns habitants ben discrets

Apunteu-vos al taulell (el mateix dia de la sortida). Preu: 1,75€. Places limitades, 20 persones per cada sortida. A partir de 10 anys  

DESCOBERTES EN FAMÍLIA

Un dissabte al mes us proposem una activitat per fer junts petits i grans. Una passejada acompanyada d’un petit taller o d’un joc servirà per conèixer millor Collserola. A càrrec dels Guies del Parc. Cal inscriure’s el mateix dia al Centre d'Informació. Preu: 1,75 € / persona. Menors de 3 anys gratuït. Places limitades, 20 persones per sortida. Horari: 11 h i 12.30 h.

Maig

Dissabte 21  Avui plantem *

Juny 

Dissabte 11 Els més petits de Collserola

* Activitat gratuïta en motiu del Dia Europeu dels Parcs

NITS D'ASTRONOMIA

Sessions d'iniciació a l'observació d'estels, constel·lacions i altres cossos celestes (a partir de 12 anys). Horari de 22 a 24 hores

Maig

Divendres 6  al Centre d'Informació. El triangle de primavera domina el cel.

Juny

Divendres 3 a Can Coll. Nits de poesia, lluna i estrelles*

Preu: 5,15 € / persona. Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 280 35 52 a partir del dilluns de la setmana que es fa l'activitat. S'inclou un petit refrigeri

Amb menys de 10 inscripcions s'anul·larà l'activitat. En cas de mal temps (poca visibilitat) se suspendrà l'activitat.

* La sessió de juny s'iniciarà a les 21:30 hores amb una lectura poètica amb acompanyament musical
 

  

EXCURSIONS AMB VOLUNTARIS

Itineraris per la serra conduïts per Voluntaris de Collserola. De 4 a 5 hores de durada.

Maig

Diumenge   8  De Valldoreix a les Planes

Dissabte    21  Capvespre a Collserola

Dimarts     24  Anem de Vallvidrera a Cerdanyola del Vallès

Juny

Diumenge   5  Pel cap del drac

Diumenge 12 A determinar

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 280 35 52 a partir del dilluns de la setmana que es fa l'activitat i del dilluns de la setmana anterior per les que són en dimarts.

I també, els diumenges, recorreguts guiats al voltant de Can Coll i del pantà de Vallvidrera. 

 

VISITES AL CASTELL DE TORRE BARÓ

De dilluns a divendres de 10 a 13 hores

Dissabtes de 10 a 17 hores

Diumenges de 10 a 14 hores

Situat a la carretera Alta de Roquetes, 309 (Nou Barris-Barcelona). Es pot descarregar la programació i fer les inscripcions a castell_torrebaro@bcn.cat

 LA GRANJA DE CAN COLL

Els diumenges, visites guiades de 45 minuts. Es mostren diferents espais de la granja: la incubadora i els pollets i el tancat dels conills i el dels ànecs. Així com els corrals amb la somera, la truja, la vedella i l’aviram.

Horari: 11:15 h i 12:15 h. Preu: 1,75 € per persona (adults i nens a partir de 3 anys).

Cal inscriure’s el mateix dia al taulell d’informació de Can Coll. Places limitades, màxim 25 persones per visita. Juliol i agost tancat

De 13 h a 13.30 h visita lliure i gratuïta només als corrals.         

ESPAI D'INTERPRETACIÓ DEL PANTÀ DE VALLVIDRERA

Obert al públic el 2n diumenge de cada mes (excepte els mesos de gener, agost i desembre). Horari de 10:30 a 14 hores

Les passejades temàtiques al pantà de Vallvidrera inclouen la visita al centre. El Centre acull l'exposició sobre el pantà i els seus entorns.

Reserves per a grups tot l'any al telèfon 932 803 552

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.