A -- a

Can Coll, Centre d'Educació Ambiental

Instal·lat en una antiga masia del segle XV, el centre d'educació ambiental Can Coll facilita el contacte del Parc amb les escoles bressol, d'educació infantil (3-6 anys), primària (6-12 anys), secundària (12-16 anys) i cicles formatius. Desenvolupa també programes dirigits als estudiants de ciències de l'educació i als mestres en actiu. Les escoles d'educació especial reben un tracte preferent, amb programes dissenyats específicament. 

Les activitats, d’una jornada de durada, se centren en el coneixement de temes concrets. Així, els petits poden fer una activitat sobre l’entorn natural, la granja o el bosc, i els grans sobre vegetació, fauna, geografia, història o món rural. Els mestres i professors han de preparar les activitats en una reunió prèvia a Can Coll amb els educadors. Les inscripcions comencen el primer dia laborable de setembre. Trobareu detallades les diferents propostes educatives a l'apartat el Curs al Parc.

Els diumenges, el centre s'obre al públic de 9.30 a 14:30h, (tancat del 24 de juny a l'11 de setembre, de Nadal a Reis, i Pasqua). Es pot visitar la masia, que mostra la manera de viure de la pagesia dels segles XVIII i XIX; veure l'exposició "L'home i el medi a Collserola"  i els audiovisuals del Parc; i fer els itineraris senyalitzats dels voltants.

Cada diumenge s'ofereix una visita guiada a la granja a les 11 i una altra a les 12 h. El preu de la visita a la granja és d'1.80 € per persona, adults i nens a partir de 3 anys. Es visiten diferents espais: la incubadora, el tancat dels conills i el dels ànecs i els corrals de la somera, la truja, la vaca i l’aviram. Cal inscriure's el mateix dia al taulell d'informació. Les places són limitades, és important arribar aviat per trobar plaça. De 13 a 13.30 h hi ha visita lliure i gratuïta només als corrals exteriors. 

Del primer diumenge de novembre a l'últim diumenge d'hivern, de 10.30 a 13.30 h es poden fer observacions d'aus hivernants a la Feixa dels Ocells. Descarregueu-vos el tríptic

 

Ubicació: Ctra. de Cerdanyola a Horta Km.2
Telèfon fix: 93 692 03 96
Telèfon mobil: 638 56 52 77

Adreça postal: Ctra. de Cerdanyola a Horta Km.2; 08290 Cerdanyola del Vallés
E-mail: activitatscancoll@parccollserola.net

Coordenades: lat.41.473554, long.2.124503

Google Maps: Can Coll Centre d'Educació Ambiental

Croquis d'accés (pdf)

Accés:

Croquis (pdf)

 

Des de Barcelona ciutat o el Baix Llobregat:

 

Opció A
Entreu a la Ronda de Dalt (direcció Besòs) i deixeu-la a la sortida 4 (Túnel de la Rovira/Recinte Mundet). Arribareu a un semàfor i a uns 200 m, preneu la primera sortida a la dreta, direcció cementiri Nord-Collserola, cap a la carretera de Cerdayola (BV 1415). Un cop en aquesta carretera, heu de continuar 9 km. En el punt quilomètric 2,2 a l'esquerra, trobareu Can Coll.

 

Opció B
Agafeu la ronda de Dalt fins el nus de la Trinitat. Després accediu a l'autopista C-58, i preneu la sortida 4 en direcció a Cerdanyola. Arribareu a una rotonda amb senyalització que indica Universitat Autònoma i zones industrials.
 

Després cal que seguiu recte i trobareu tres rotondes. A la tercera heu de girar l'esquerra, i preneu el carrer de Santa Rosa en direcció a Sant Cugat, Parc Tecnològic, fins a la propera rotonda on indica Flor de Maig a l'esquerra. Gireu i agafeu la carretera BV 1415. Al km. 2,2 trobareu Can Coll.

 

  

Des de les comarques del nord, sud i interior de la província:

 

 

Opció C
Incorporeu-vos a l'autopista AP-7/ E15 (antiga A7/ B30) i agafeu la sortida de la UAB, direcció Cerdanyola (carretera de Bellaterra a la Universitat Autònoma) fins que entreu al nucli urbà. Continueu per aquest mateix carrer (Serragalliners), i trobareu el carrer Sebastià Garriga que, passat el semàfor, es denomina avinguda Flor de Maig. Aquí hi ha una rotonda i comença la carretera BV- 1415; preneu-la en direcció Horta-Barcelona. Can Coll es troba ubicat en el punt quilomètric 2,2.

 

 

Transport públic:

Fins a Cerdanyola amb Rodalies de Catalunya (Línia C4). A 100 metres de l'estació (Avda. Primavera) hi ha la parada d'autobús.
De dilluns a dissabte podeu agafar el bús urbà direcció Can Coll. De dilluns a divendres, amb freqüència cada mitja hora ( a + 5 minuts i a + 35 minuts).
Dissabtes i feiners d'agost cada hora (a + 35 minuts)


Informació Autobusos Sarbus Tel. 93 580 67 00; http://www.sarfa.com/

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.