A -- a

Col·laborant

A TÍTOL INDIVIDUAL

 

Es pot col·laborar amb el Consorci a nivell individual, participant en Jornades que s’organitzen per fer actuacions concretes com el Fem dissabte!, etc.,
o col·laborant en l’organització de diferents esdeveniments, com fan algunes persones que han en algun moment han estat vinculades al projecte Voluntaris de Collserola.

 

COM A ASSOCIACÍÓ

 

Cada vegada hi ha més entitats o associacions que demanen de col·laborar amb el Consorci en la difusió dels valors de Collserola i en la seva millora i manteniment. De sempre, això ha estat vist com una oportunitat per augmentar el coneixement d’aquest espai protegit i de la seva gestió i per això, s’ha procurat donar resposta a aquesta inquietud.

 Aquestes col·laboracions poden ser:

 Periòdiques.En aquest cas, el Consorci i l’entitat o associació que ho demana elaboren un programa anual d’actuacions a realitzar. Aquest és el cas de DEPANA, Voluntaris forestals, etc.

 Puntuals.Hi ha força entitats o associacions que volen venir al Parc a fer col·laboracions més breus, d’un dia. En aquest cas, el Consorci, en funció de les seves característiques, els proposa una actuació concreta a realitzar. L’acció sempre va acompanyada d’una breu sessió informativa sobre Collserola i el Parc, i sobre la feina de conservació i manteniment que es realitzarà. En alguns casos es visita l’exposició del Centre d’Informació.

 

Projectes destacats que s'han dut a terme amb la implicació d'associacións diverses:

>> PROJECTE DE LA RIERA DE VALLVIDRERA

>> PROJECTE BICI 

 

COM A EMPRESA. El Voluntariat ambiental corporatiu al Parc

 

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, entitat gestora del Parc, considera que les col·laboracions dins del marc laboral són també una bona oportunitat per conèixer Collserola, els seus valors i el que suposa la seva gestió.

Una activitat d’aquest tipus permet als seus participants conèixer més de prop el dia a dia del Parc en un clima distès: quines són les feines diàries de manteniment i millora del patrimoni natural i arquitectònic, com es divulguen els valors del Parc i fins i tot, quines són les tasques administratives que tot plegat comporta.

Per aquest motiu, el programa que proposem consta de diferents parts:

  • Una primera part de presentació del Parc i la seva gestió, que serveix per enmarcar l’acció que es realizarà aquell dia, a càrrec d’un técnic/a del Consorci. Es realiza en un dels Centres de visitants del Parc.
  • El desplaçament fins a la zona on es realizarà l’actuació.
  • La presentació de l’acció i de les feines concretes a realitzar.
  • La realització de l’actuació (2-3h), tutelada per un tècnic/a del Consorci.
  • La valoració de l’activitat

El programa de treball i l’horari es dedideix de forma conjunta amb els responsables de l’empresa, en funció de l’època de l’any, del nombre de persones, del municipi on està ubicada, etc. Normalment suposa unes 4 hores.

L’actuació a realizar varia segons les característiques del grup. Pot ser el mantenimient d’una font, dels seus accesos i voltants, la revisió de la senyalització, l’eliminació de planta invasora, la recollida d’escombreries, e

El nombre de persones del grup pot ser de 10 a 50 persones, per tal de no afectar massa la zona on es fa l’actuació, que s’organitzen en grups més petits per tal de treballar millor.

El preu de la col·laboració és de 108,65 € per cada grup de 25 persones. Inclou el treball de coordinació dels tècnics del Parc i les eines i materials  que s’utilizen

El transport i les dietes van a càrrec de l’empresa.
 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.