A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-25.php?SATELIT

Colors i olors de tardor

  

Nom: Passejada 8
Per a qui? Familiar
Recorregut: Anada i tornada
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 1 km
Temps: 17 min
Inici: Residència Vista Rica (km 4,8 ctra de la Rabassada BV 1417)
Final: Clariana de la urbanització Sant Medir
Connexió amb altres itineraris: No

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Les altres passejades en família per Collserola:
 Els secrets de Collserola
 Les fonts amagades
 El drac misteriós
 La màgia de l'aigua
 L'arbre singular
 A vista d'ocell
 A cop de pedal
 Els pedals màgics
 El rastre dels animals

 

Passejada familiar en bicicleta recomanada a partir dels 6 anys, que transita per pista forestal ampla oberta a la circulació rodada. És una ruta ideal per observar la vegetació del parc. Si la fem a l'hivern, descobrirem les flors blanques del marfull, disposades en forma d'ombrel·la (com un pom). Aquest és un arbust típic del sotabosc d'alzinar que presenta una fulla coberta de pèl i forma de llança. També hi podrem trobar bruc, més alt i vertical, flors petites i disposades de manera dispersa. Antigament les branques seques s'aprofitaven per fer escombres i la soca per fer pipes de fumar. Un bon recurs per a la identificació de plantes són les fitxes de camp editades pel Consorci del Parc.
Aquesta pista coneguda coma Pas del Rei, ens ofereix un camí totalment planer que ens durà fins la clariana d'accés a la Urbanització de Sant Medir. Si anem amb nens petits (6-7 anys), aquest serà el punt de retorn. Amb nens més grans, podem continuar enfilant la pista BO4 i fer uns 400 metres de pujada fins una cruïlla de camins. Davant nostre trobarem la indicació del turó de la Magarola, punt d'observació d'aus rapinyaires a la tardor (no és permès l'accés en bicicleta). La bifurcació permet continuar a l'esquerra en direcció al Vallès, a la dreta cap el Barcelonès o sinó, iniciar el camí de retorn cap a Vista Rica.

 

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.