A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-7.php?SATELIT

Del solell a l'obaga, una transició de paisatges

  

Nom: Itinerari 7
Per a qui? Aficionat
Recorregut: Circular
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 11,58 km
Temps: 1h15
Desnivell: +324 -324
Inici: C/ Música. Pista Forestal de Can Gelabert (St Just Desvern)
Final: C/ Música. Pista Forestal de Can Gelabert (St Just Desvern)
Connexió amb altres itineraris: No

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Els altres itineraris moderats per Collserola:
 Observant l'entor del Papiol i Valldoreix
 Pels entorns de la Font de la Budellera
 L'empremta humana de Castellciuró i Santa Creu d'Olorda
 Home i natura: paisatge i cultura
 Vestigis d'un passat a l'obaga del bosc

 

Aquest itinerari circular té l’al•licient de combinar estones de paisatge obert i estones on anem ben bé dins del bosc. No és gaire llarg en quant a la distància a recórrer però sí una mica exigent degut a les constants pujades i baixades que no permeten mantenir un ritme constant. L'itinerari està pensat per als qui, a banda d'anar en bicicleta, volen descobrir els entorns i els diferents racons d'una zona que ens ha deixat vestigis d'una intensa activitat humana en el passat. Activitat que descobrirem observant el patrimoni construït i la vegetació agrícola de la zona. El pas del solell a l'obaga també ens permet contrastar passat i present, només cal que observem els diferents elements que al llarg del recorregut van configurant el paisatge.

Entrarem al Parc de Collserola per la pista forestal de Can Gelabert, al final del carrer Música cantonada carrer 11 de setembre de Sant Just Desvern. Aquesta zona d'accés a Collserola que pot semblar molt àrida en el primer tram, ens oferirà ben aviat zones més frescals. L'inici del recorregut ens mostra un entorn marcadament agrícola, garrofers i oliveres ens aniran marcant la ruta. De camí cap a la masia de Can Gelabert, anirem trobant camins i caminets on sempre hi ha gent passejant. Ja més endavant, passarem per l'ermita de la Salut, també àrea de lleure, pel pla de Can Ferriol, la Torre del Bisbe (masia fortificada s. XVII), l'anomenat Fornot de les torres, antic forn de calç que ens queda fora de la ruta; la Torre de Dalt o Santa Margarida de Valldonzella i el coll d'en Solanes. També passarem a prop de la Penya del Moro antic poblat ibèric. En aquest punt haurem de vigilar la velocitat ja que és baixada i un indret força transitat per altres usuaris. Més endavant seguirem el camí de pista que ens retorna fins a Can Gelabert, el mateix que hem agafat en iniciar el recorregut.

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.