A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-9.php?SATELIT

L'empremta humana de Castellciuró i Santa Creu d'Olorda

  

Nom: Itinerari 9
Per a qui? Aficionat
Recorregut: Circular
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 12,79 km
Temps: 1h30
Desnivell: +465 -465
Inici: Àrea d'estada de Castellciuró
Final: Àrea d'estada de Castellciuró
Connexió amb altres itineraris: No

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Els altres itineraris moderats per Collserola:
 Observant l'entor del Papiol i Valldoreix
 Del solell a l'obaga, una transició de paisatges
 Pels entorns de la Font de la Budellera
 Home i natura: paisatge i cultura
 Vestigis d'un passat a l'obaga del bosc

 

Itinerari circular curt però molt exigent. Té dos trams amb fort pendent. Un és a l'inici, on la pujada se'ns presenta llarga i constant fins a Santa Creu, des d'aquí iniciarem la baixada llarga i pronunciada per la vall fins arribar a la riera de la Salut, que ens durà a fer el segon tram d'ascens, ara alternant pendents amb trams planers. Ens caldrà, doncs, reservar forces i no cremar-les en el primer tram.

Iniciem l'itinerari a l'àrea d'estada de Castellciuró; no s'hi accedeix en transport públic, hi haurem d'arribar en bicicleta o en cotxe. El municipi però té estació de Renfe i el tram urbà que cal recórrer per arribar-hi no té gaire complicació, malgrat que sempre ens agafarà en forta pujada. Des del castell, que al s.XII albergà els cavallers de l'Ordre del Temple, enfilem la pista cap a Santa Creu d'Olorda on hi arribarem per la Pedrera de les pissarres negres, antiga explotació minera. Santa Creu és una important àrea de lleure que ha estat tradicionalment zona d'aplecs i trobades, la seva ermita i les grans esplanades per acollir molta gent, en són una mostra. Sortint de l'àrea agafarem una carretera fins a la pista que ens baixarà per la vall de Sant Feliu, tot passant per unes pinedes de repoblació. Just abans d'arribar a l'ermita de la Salut, iniciarem la pujada cap a ca n'Abadal fins el Coll de Can Cuiàs, des d'on continuarem baixant per arribar d nou a Castellciuró on ens espera una font.
Destaquem la vegetació baixa que caracteritza el paisatge d'aquesta zona del Baix Llobregat, un ambient rural i agrícola que es combina amb vegetació arbustiu i forestal. Intenteu descobrir els diferents fruiters: ametllers, oliveres, garrofers, aquests darrers fàcilment reconeixibles per la garrofa, una tavella que ens recorda la mongeta.

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.