A -- a

Funcions i beneficis

Ecològica | Productiva | Social

Els espais naturals tenen una funció de primer ordre en la protecció del sòl, en la regulació dels recursos hídrics i, fins i tot, del clima. Els beneficis ecològics d’aquest gran espai natural que és Collserola tenen una repercussió directa sobre la salut dels milions de persones que vivim al seu voltant.

 

D’altra banda, els terrenys forestals ­(boscos, matollars, prats i conreus d’arbres) són una important font de recursos per a l’economia d’un país. A més de la fusta, i tot el que se’n deriva, cal tenir en compte els bolets, les plantes remeieres, les fruites, la caça, les pastures, etc. Tots són recursos renovables.

 

Finalment, els espais naturals són importants llocs de lleure i un marc educatiu essencial per a una societat en què la població urbana augmenta cada cop més. El parc és un lloc de trobada, un lloc d’arrelament de tradicions, llegendes i costums populars; sense oblidar el valor estètic que possibilita experiències positives de contacte amb la natura, de desenvolupament artístic, de descoberta.

 

Així doncs, podem parlar de tres grans funcions dels espais naturals: ecològica, productiva i social.

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.