A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/html/capsal_invasoresCAT.htm

Invasions biològiques

En tot el Parc, transportades directament o indirecta per la mà de l’home, s’hi han introduït plantes i animals de regions remotes que mai no hi haurien pogut arribar pels seus propis mitjans. Algunes d’aquestes espècies exòtiques tenen un gran poder invasor i posen en perill la biodiversitat i els ecosistemes locals.

Des de fa anys el seguiment i el control d’aquestes espècies preocupa i ocupa els serveis tècnics del Parc, que treballen per conèixer bé la dinàmica i la incidència de la seva expansió i per trobar mesures eficients per a la eradicació o mitigació de les seves poblacions.

La complexitat del fenomen requereix també una tasca important de divulgació per donar-lo  a conèixer i crear consciència, especialment perquè sovint el problema s’agreuja simplement perquè no és percebut com a tal.

En la vegetació és on ara per ara s’evidencia més l’impacte de les invasores i on s’han dedicat més esforços per estudiar-les i controlar-les. En aquestes pàgines trobareu molta informació sobre les plantes exòtiques a la serra i tota la feina de gestió que s’hi fa.

guia plantes invasores

LES ESPÈCIES VEGETALS EXÒTIQUES AL PARC NATURAL DE LA SERRA DE COLLSEROLA
Generalitats | Espècies | Gestió

 

ailant invasores
atzavara invasora tractament invasores
 

Generalitats

Les espècies vegetals exòtiques a Collserola

Gestió de les espècies vegetals exòtiques a Collserola

Des de l’Ajuntament de Barcelona també s’està duent a terme un pla ambiciós per a conèixer i controlar el fenomen de les invasions, que compta amb l’estreta col·laboració del Parc.

Guia "Que son les plantes invasores" Ajuntament de Barcelona

Apartat sobre espècies invasores al web de l'Ajuntament de Barcelona

Estudi d’espècies invasores a la ciutat de Barcelona i proposta d’espècies alternatives

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.