A -- a

La caça

La regulació de la caça és una competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, la qual fixa les espècies d’aprofitament cinegètic i els períodes de veda, aprova els plans tècnics de gestió de les àrees privades de caça (APC) i autoritza les batudes de senglar i tot el que fa referència a l’activitat cinegètica.

 

Des de l’inici de la creació del parc, s’ha treballat per una regulació restrictiva de la caça dins del seu àmbit, per tal de garantir la conservació de la fauna i, alhora, evitar situacions de risc i conflicte amb els habitants i els usuaris del parc, cada cop més nombrosos.

 

El senglar és l’única espècie de caça major que es troba a Collserola. A finals de la dècada dels vuitanta, s’inicià un increment progressiu de captures de senglar a Collserola, i als darrers anys hi ha hagut una certa estabilització de la població. S’ha pogut constatar que les petites fluctuacions que s’observen estan relacionades amb la major o menor disponibilitat tròfica anual dels boscos. Això ens indica que la població de senglar de Collserola segueix els mateixos patrons ecològics que les poblacions pròpies d’indrets més feréstecs.

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.