A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_ambit_CI2_iti2.php;../provesPHP/fonts2012_mini_.php?SATELIT?passejades?41.419688?2.101092?14

Pel pantà de Vallvidrera
Tipus: A peu
Tema: Pantà
Distancia: 2 Km
Temps: 40 min
Inici: Centre d'informació
Final: Centre d'informació

 

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)

Les altres passejades a l'entorn del Centre d'informàcio:
Per les fonts
Pel fondal
Per l'alzinar
A la font de la Budellera
Per la serra d'en Cardona

 

Des del Centre d’Informació baixem cap a l’estació del Baixador de Vallvidrera, travessem la carretera i agafem el primer trencall a l’esquerra, 10 min.

En arribar al final del carrer, seguirem per un camí de terra que surt tot recte i s’enfila suaument.

Passats un parell de revolts en 7 min trobem una cruïlla. Prenem el camí de la dreta. Aquest tram, amb un pendent pronunciat, està cimentat fins a arribar a la presa del pantà en 3 min. Pugem la rampa esglaonada i seguim el camí de l’esquerra. Fem una parada en el mirador per gaudir de la perspectiva per sobre de la làmina d’aigua i observem la fauna i la flora pròpies d’aquest ambient. Continuem cap a la cua del pantà. El voregem i ens dirigim a l’antiga casa del guarda, un edifici restaurat al 2010, que alberga una exposició sobre el pantà i els seus entorns, 15 min. El pantà de Vallvidrera, obra d’Elies Rogent, es va inaugurar l’any 1864. Va ser construït per dur aigua potable a Sarrià a través del Mina Grott. Ho va fer fins als anys seixanta del segle passat. Després va caure en l’abandó. A finals del segle XX s’iniciaren successives actuacions de recuperació tant de l’obra arquitectònica com dels entorns naturals, que han configurat un espai d’alt interès naturalístic amb bona representació d’amfibis i rèptils de la serra i un agradable racó d’estada.

Travessarem el pont de fusta que queda per sota de la pressa i a l’esquerra agafarem el camí dels plàtans fins a arribar, en cinc minuts, a l’àrea de lleure de Santa Maria.

 

Pantà de Vallvidrera
Foto: Robert Peña

Baixador de Vallvidrera
Foto: CPC

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.