A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-13.php?SATELIT

Per les valls de l'oest

  

Nom: Itinerari 13
Per a qui? Aficionat
Recorregut: Lineal
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 20,55 km
Temps: 2h15
Desnivell: +664 -659
Inici: Estació FGC La Floresta
Final: Estació FGC Les Planes
Connexió amb altres itineraris: Itinerari 6, Itinerari 8, Itinerari 9, Itinerari 11, Passejada 10

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Els altres itineraris difícils per Collserola:
 Del vessant sud al vessant nord per la Valldaura
 Enfilant ruta des de Sant Cugat cap el Tibidabo
 Travessant Collserola per la vall de Gausac
 Els dos castells. De Sant Feliu al Papiol per Molins de Rei
 Volta integral

 

Itinerari no circular que, tot i que l'inici i el final són molt propers, recorre pràcticament tot el sector oest del Parc de Collserola. Fent una ullada al perfil i al nombre total de quilòmetres ens adonarem del nivell d'exigència necessari per dur-lo a terme. Com a compensació, però, la ruta ens ofereix un bell contrast de paisatges, fet que ho permet l'alternança en tres trams del recorregut d'ascensos i descensos pronunciats i constants que ens duran a pedalar fort per les carenes més panoràmiques de la serra, i a un pedaleig suau i tranquil pels fondals de les valls de l'oest de la serra. Podem dir que aquest és un itinerari molt complet en tots els sentits.

L'inici és a l'estació de FGC de La Floresta i el primer tram circula per zona urbana. Ens endinsarem al bosc fent un suau descens pel mateix camí que el GR92. Arribarem a una clariana on conflueix la pista cap a Can Modolell, una construcció que ens sorprendrà a la dreta del camí. Davant mateix, el pontet sobre la Rierada marcarà el primer tram de pujada que, si bé comença suaument, no triga gaire a ser pronunciada i constant fins a la carretera de Molins. El tram de carretera ens permetrà el pas cap a Can Campmany, el Turó del Quirze i Santa Creu d'Olorda, que veurem just davant nostre, al capdamunt de la vall. El tram inicialment de baixada és força agradable però ben aviat la pujada serà constant fins a l'àrea de lleure de Santa Creu on hi apareixerem per darrera, just davant la Pedrera de pissarres negres. Serà el moment de la parada si ho necessitem.
Seguirem cap a la vall de Sant Feliu, la torre de guaita del Parc ens acompanyarà al llarg del camí que ara, en descens, ens durà fins a la Font de Can Ferriol, la Torre del Bisbe (masia fortalesa del s.XII), les ruïnes del convent de Santa Margarida (s.XII) i la font que porta el mateix nom. En aquest punt s'inicia el darrer tram de pendent continuat de quasi dos quilòmetres. El farem pedalant per un bosquet d'alzines joves fins arribar al Coll de les Torres. Continuant per la pista de Can Llevallol, ens sorprendrà la visió espectacular del Tibidabo i la Torre de Collserola. El camí, força planer, passa de resquitllada pels barris de Mas Sauró i Mas Guimbau (Les Planes). Pel camí del turó de l'alzinar, observarem les casetes que ocupen el vessant de la muntanya, i per una pineda de pi blanc acompanyada d'alzines, roures i alguns arboços, arribarem als coneguts berenadors de Les Planes. A dos-cents metres ens queda l'estació de FGC, punt final del recorregut.

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.