A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-15.php?SATELIT

Travessant Collserola per la vall de Gausac

  

Nom: Itinerari 15
Per a qui? Aficionat
Recorregut: Circular
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 28,01 km
Temps: 2h45
Desnivell: +681 -681
Inici: Velòdrom d'Horta
Final: Velòdrom d'Horta
Connexió amb altres itineraris: No

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Els atres itineraris difícils per Collserola:
 Del vessant sud al vessant nord per la Valldaura
 Per les valls de l'oest
 Enfilant ruta des de Sant Cugat cap el Tibidabo
 Els dos castells. De Sant Feliu al Papiol per Molins de Rei
 Volta integral

 

Es tracta d'un itinerari circular força exigent ja que té pujades llargues i constants, tot i que relativament suaus i sense gran dificultat tècnica. Per tant si tenim resistència, el podrem fer bé. Ens caldrà tenir molta precaució en els trams urbans inicial i final, ja que circularem per voreres i en algun moment amb el transit en sentit contrari a nosaltres. En la resta d'itinerari alternem zones obertes al trànsit i zones tancades. A Can Coll travessarem la carretera de Cerdanyola a Horta, i al Portell de Valldaura prestarem especial atenció al trànsit. Atenció també al creuament de la carretera del cementiri de Collserola tot i que no és molt transitada.

Des del Velòdrom ens dirigirem cap el cementiri d'Horta, pel carrer escala Dei anirem a trobar la carretera Alta de Roquetes. Accedirem a Collserola per la pista que queda just davant la clínica Staurus. Passarem per Can Masdeu, Can Ferrer, el Turó d'en Fotjà, Portell de Valldaura i Turó de Magarola; baixarem cap a Sant Medir fins a Can Borrell per la Vall de Gausac, passarem pel Coll de la Torrefera, Torre Cendrera, Can Codonyers i Can Coll, centre d'informació del parc,obert al públic diumenges i festius. Travessada la carretera arribarem fins a Can Catà i l'ermita de Sant Iscle. Enfilarem cap el Coll de la Ventosa i Can Ferrer. Finalment, passarem de nou per Can Masdeu i sortirem per la mateixa pista d'accés al parc, l'AO3.
En ser un itinerari de llarga distància passarem per diferents punts de la serra, això ens permetrà veure indrets i paisatges força variats. Alternarem els dos vessants de la serra que observarem clarament diferents, el Barcelonès amb un pendent curt però pronunciat i el Vallès amb un pendent que davalla suaument. És un itinerari de contrastos, ja que ens endinsarem per una vall i al mateix temps farem un camí carener, combinant així solell i obaga. El conjunt d'elements que ens dibuixen el paisatge, principalment la vegetació, serà un dels aspectes a observar.

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.