A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/kml/SigMapsCapesCAT.htm?../provesPHP/itineraris_bici-17.php?SATELIT

Volta integral

  

Nom: Itinerari 17
Per a qui? Aficionat
Recorregut: Circular
Temàtica: Paisatgística
Distancia: 67,88 km
Temps: 7h30
Desnivell: +1692 -1692
Inici: Passeig de les Aigües a l'alçada del Funicular de Vallvidrera
Final: Passeig de les Aigües a l'alçada del Funicular de Vallvidrera
Connexió amb altres itineraris: Amb la majoria d'itineraris. Excepte 1, 2, 12. També es proposen 3 possibles escapatòries.

descarregar Descarregar el track (kml)

descarregar Descarregar el track (gpx)


Itineraris difícils per Collserola:
 Del vessant sud al vessant nord per la Valldaura
 Per les valls de l'oest
 Enfilant ruta des de Sant Cugat cap el Tibidabo
 Travessant Collserola per la vall de Gausac
 Els dos castells. De Sant Feliu al Papiol per Molins de Rei

 

Aquest itinerari dóna pràcticament tota la volta perimetral al Parc de Collserola. És una ruta molt llarga que va enllaçant amb trams de camí d'altres itineraris. El recorregut és molt exigent físicament tant per la llargada de quilòmetres com pel relleu accidentat que presenta. Si mirem el perfil i l'alçada veurem que és una successió de pujades i baixades constant, fet que obliga a fer un gran esforç físic i una despesa energètica important. Per tant, cal anar proveïts d'aigua i menjar energètic suficient.
És necessiten un mínim de 7 hores per realitzar-lo de manera que es recomana pedalar i iniciar-lo a primera hora. Cal tenir cura de l'entorn en general, sobretot quan es passa prop de cases, prop de gent i en punts d'especial fragilitat com la Rierada o el Turó de la Magarola. També cal moderar la velocitat a les baixades i tenir especial atenció en travessar la carretera, les pistes i els carrers oberts al trànsit.

Iniciarem l'itinerari circulant molt suaument, escalfant cames per la carretera de les Aigües en direcció cap el Baix Llobregat. Arribats a la plaça Mireia iniciarem la pujada cap a Vallvidrera, a trobar els camins que ens portaran cap els Turons de Can Pasqual, un dels punts alts de la serra, des d'on podrem gaudir d'unes grans vistes en totes direccions.
Una vegada recuperem l'esforç de les pujades, anirem cap a la vall de Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat en baixada llarga i pronunciada. Passarem per la Torre de Santa Margarida i la Torre del Bisbe fins arribar a Can Ferriol, on trobarem una forta pujada que ens durà fins a l'àrea de lleure de Santa Creu d'Olorda. Des d'aquí baixarem cap a Sant Bartomeu de la Quadra per anar a buscar la pista que travessa la humida i delicada zona de la Rierada. En aquesta zona, cal ser especialment respectuosos amb l'entorn.
Des del punt més baix, el creuament de la riera, iniciarem una llarg pujada que ens portarà primer a les Escletxes del Papiol i la zona del Puig Madrona; després ens conduirà per pistes i carreres de la Floresta, fins a Can Cases. En aquest punt farem una curta baixada i després d'una pujada per travessar el torrent i canviar de vall. Arribarem a Can Borrell prop de Sant Cugat del Vallès per un tram de forta baixada. Des de Can Borrell, circularem per diferents pistes que pujant i baixant ens permetran arribar per darrera, al Centre d'educació ambiental de Can Coll. Travessada la carretera i l'àrea de lleure iniciarem una continuada i en alguns moments dura pujada cap el Portell de Valldaura i la zona del Turó de la Magarola, on només podrem circular pels camins de pista amples. L'accés fins dalt del turó és restringit als ciclistes.
En arribar a la cadena seguirem amunt cap el Turó de Sant Cebrià, en forta pujada, passarem per una zona d'eucaliptus i en arribar a dalt començarem a baixar fins el Coll de l'Erola (Vista Rica) on prendrem la carretera de la Rabassada, fins a trobar la pista a l'esquerra que va al Turó de Miralluny i fins els aparcaments del parc d'atraccions. Des d'aquí només ens restarà la gran rampa asfaltada fins al punt és alt de la serra, el Tibidabo (512 metres), on gaudirem de les vistes i ens recuperarem.

 

 


 

 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.