A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/html/voluntarisFlaxCAT.htm

Voluntaris Collserola

Aquest any 2017, el projecte Voluntaris de Collserola, després d’una singladura de 25 anys de funcionament i 638 persones participants, ha hagut de desaparèixer. I ho ha hagut de fer, malgrat els bons resultats, no només quant a actuacions realitzades durant tots aquests anys sinó perquè ha estat un molt bon escenari de trobada, intercanvi, formació i acció conjunta de la ciutadania i els tècnics que gestionen el Parc.

El motiu és l’aplicació de la nova llei catalana 25/2015 del voluntariat i de foment de l’associacionisme, que té com a un dels seus principals objectius la definició del voluntariat i del seu marc de desenvolupament. Entén que aquest només té cabuda dins de les associacions sense ànim de lucre i per tant, les administracions en queden excloses.

El contingut d’aquesta llei ha obligat al Consorci a fer la revisió i el replantejament del que s’estava fent fins ara i a dissenyar el que serà a partir d’ara el conjunt de programes de voluntariat i foment de la participació.

El paper que la llei atribueix a les administracions en relació al voluntariat no és menor: la promoció, col·laboració, i foment del voluntariat, i en definitiva el treball conjunt amb les entitats ja existents dins l’àmbit del Parc. També poden realitzar projectes i campanyes puntuals de sensibilització, perquè no es considera que és voluntariat.

Les persones que a partir d’ara vulguin col·laborar en el manteniment i la millora del Parc, ho podran fer:

- De forma puntual en les matinals que cada trimestre organitzarà el Consorci i que sortiran a l’Agenda del Parc. En elles s’ anirà a fer el manteniment d’una font, d’una barraca de vinya, a fer observacions sobre algun aspecte relacionat amb la vegetació, la fauna o l’ús del Parc.

- Dins d’alguna entitat, associació o empresa que dugui a terme algun projecte de col·laboració amb el Consorci en la divulgació des valors del Parc i en el seva millora i manteniment.
 

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

CONTACTEAVIS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.