-- 31/10/2019

La visita, organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques (CETOP), tenia per objectiu conèixer la gestió de d’un Parc Natural envoltat per una gran àrea metropolitana.
Visita alumnes master Smart Cities ParisTech

El 3 d’octubre el Consorci va rebre una delegació encapçalada pel professor Thierry Simoulin d’una quinzena d’estudiants del Màster en Smart Cities que te lloc a l’ENPC (École des Ponts ParisTech), en el marc d’una visita tècnica d’una setmana a la ciutat de Barcelona, organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques (CETOP) i conduïda per l’enginyer Gerard Estanyol, cap de comunicació de l’esmentat Col·legi.

El mes de juliol passat la prestigiosa Ècole Nationale de Ponts et Chaussées (ENPC) de Paris havia sol·licitat aquest assessorament i acompanyament al CETOP.

Aquest visita respon a que en el programa del màster es treballa la gestió d’una gran ciutat des del punt de vista urbanístic, de les obres, dels serveis urbans,….el grup es va interessar per la gestió dels espais verds a casa nostra i per tant, el pulmó verd de l’Àrea Metropolitana, el Parc Natural de Collserola.

La xerrada i visita va ser conduïda pel director gerent del Consorci, i es va fer una detallada descripció de les 8.160 ha del Parc des del punt de vista territorial, de la gestió, el manteniment i del seu altíssim valor patrimonial i ecològic.

Com a anècdota comparativa, esmentar que la ciutat de Paris té una superfície de 105,4 Km2 , la de Barcelona 102,1 Km2, i el parc de Collserola 81,6 Km2

compartir