En el marc del curs “Caminar Barcelona” una cinquantena d’alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) varen visitar Collserola amb l’objectiu de conèixer algunes de les intervencions que estructuren el Parc i el fan més accessible.

Un any més, i ja en van sis, una cinquantena d’alumnes de l’ETSAB han visitat el Parc de Collserola amb l’objectiu de conèixer de prop algunes de les actuacions de restauració paisatgística i d’adequació per a la mobilitat reduïda realitzades al Parc. La visita s’emmarca en l’assignatura “Caminar Barcelona”, del Departament d’Urbanisme i ordenació del Territori de l’ETSAB, que pretén oferir una visió de la ciutat de Barcelona a través de recorreguts guiats per diferents convidats.

L’itinerari, guiat per Josep Mascaró, cap de Servei de Projectes i Obres del Consorci, va incidir en dues actuacions. La primera, l’itinerari dissenyat per a invidents i usuaris amb mobilitat reduïda dels  voltants del Centre d’Informació. Aquest recorregut forma part del projecte d’accessibilitat universal del Parc de Collserola que té com a objectiu millorar les oportunitats d’accés al medi natural a les persones amb discapacitat. La segona actuació que han visitat ha estat la de l’àmbit del Pantà de Vallvidrera. El recorregut realitzat començava  a la parada de FGC del Baixador de Vallvidrera i anava fins al nucli de Vallvidrera tot passant pel pantà i el torrent i la font de l’Espinagosa.

L’experiència docent de “Caminar Barcelona” ha resultat tant atractiva que s’ha exportat a altres universitats, com ara les de Roma, Lisboa, Medellín o Montevideo. Ha guanyat els premis Jaume Vicens Vives 2011  i el premi UPC 2011 a la qualitat a la docència universitària.

 

Més informació:

 

Bloc del curs: https://caminarbcn11-12t.blogspot.com.es/

Web del Parc: www.parcnaturalcollserola.cat

 

CPNSC, 23 d’octubre de 2012

compartir