Una iniciativa veïnal exemplar que el passat 14 de juliol es va convertir en una nova porta de Parc

El «Bosc Literari», situat al barri de La Serreta de Sant Cugat del Vallès (entre Valldoreix i la Floresta), es va convertir el passat dissabte 14 de juliol en una nova entrada de Parc.

Inclou un recorregut circular d’uns tres quilometres que els veïns de la zona han dotat, alguns dels trams, de contingut cultural.  El Consorci, d’acord amb l’Ajuntament de Sant Cugat i la mateixa associació de Veïns, ha col·laborat en la consolidació i formalització de l’espai i en la proposta de passejada. En un primer pas s’han creat dues Portes de Parc, elements que donen visibilitat i reconeixement al projecte i alhora emfasitzen la connexió de l’espai amb el Parc Natural.

El bosc de la Serreta és un braç del Parc Natural de Collserola que penetra en el nucli urbà de la Floresta, o  una franja de natura que ha quedat atrapada entre dues barriades del municipi. Com us ho vulgueu mirar. En tot cas és un bosc proper molt apreciat pels veïns, que fa un paper de parc urbà i alhora és un magnífic cancell forestal d’accés a la serra.

Ara fa uns deu anys l’associació de veïns va posar en marxa un projecte per definir un circuit de passejada i alhora dotar-lo de contingut cultural. Així va néixer el «bosc literari» i «l’anella verda de la Serreta». Un recorregut circular de prop de tres quilometres, «l’anella verda», en el qual destaquen alguns trams que estan il·lustrats amb un seguit de píndoles informatives, de lectura fàcil i suggeridora. El  tram més emblemàtic és el literari —que ha donat nom al bosc—, però més recentment també es va equipar un altre tram, «el camí naturalista», amb informacions sobre la biodiversitat i el valor ambiental del bosc. 

 

És un projecte singularment viu, que els mateixos veïns mantenen i actualitzen amb un petit ajut de l’ajuntament. Cal remarcar, per exemple, que cada any es fa la renovació completa dels textos literaris d’acord amb un centre d’interès o autor determinat. Enguany l’eix literari dels escrits és el poeta Miquel Martí i Pol.

Moment de la inauguració dels les actuacions realitzades i de la nova porta de Parc. Font: Premsa Ajuntament de Sant Cugat

 

Més informació:

 

CPNSC, 16/07/2014

compartir