-- 15/06/2018

El passat 2 de juny es va celebrar a Can Soler (Barcelona) la 2a Trobada d’Entitats participants en el programa Col·laborem amb el Parc. Va servir per conèixer el projecte d’aquest centre, fer balanç del primer semestre de l’any i previsió de les actuacions de la propera tardor.

La segona trobada d’aquest l’any, que és ja la novena que es celebra del projecte, es va fer a Can Soler, una finca d’aproximadament 3ha, a la zona de frontera entre la ciutat i el Parc, i equipament de l’Ajuntament de Barcelona. Una de les entitats que hi tenen la seu és la Fundació Tres Turons, entitat que té per objectiu la promoció i suport a la salut mental i comunitària.

Aquest any la Fundació ha començat a dur a terme un projecte de col·laboració amb el Consorci, que es concreta en la realització de diferents actuacions que fan amb les persones que tenen dins dels serveis de joves, adults i pre-laboral.

A més, la Fundació coordina el projecte de dinamització de Can Soler, que farà d‘aquest indret, un punt d’infomació sobre el Parc.

Hi van participar un total de 16 persones: 14 representants de 9 entitats:  Alnus CEPA AVV de Santa Maria de Vallvidrera-Mas Sauró  Centre d’Estudis Santjustencs, Collserola Verda, Fes fonts Fent Fonting, Òmnium Cultural d’Esplugues de Llobregat, Fundació Tres Turons, Secció Excursionista de l’Ateneu Sanjustenc i WWF.

La trobada va servir per conèixer el projecte que la Fundació Tres Turons du a terme a Can Soler i per veure algunes de les tasques que fan a la zona, com la recuperació de la feixa d’oliveres i altres fruiters, dels espais propers al fondal, o l’arrencada d’espècies de plantes invasores com el seneci.

També va permetre fer repàs i balanç de les entitats que han participat en el programa en aquest primer semestre, i dels projectes i les actuacions realitzats, i que han estat més de 80, dins de diferents projectes, Algunes d’elles es van realitzar en el marc del Let’s clean up i l’Ultra Clean Marathon. A continuació, es va fer un cop d’ull a la previsió d’actuacions que hi hauria al Parc durant de la Setmana de la Natura 2018 i l’estiu.

Aquests esdeveniments són molt importants per a les entitats perquè són un aparador per donar-se a conèixer i per atraure futurs voluntaris ambientals.

Pensant ja en la tardor i en possibles futures col·laboracions, les tècniques del Consorci van explicar l’estat d’alguns projectes i programes com la Nova Estratègia de gestió de l’ús públic del Parc o el programa de participació en l’erradicació de l’ailant.

També es van presentar alguns problemàtiques o projectes que el Consorci té sobre la taula, com el control de la vespa asiàtica, el mapa de plantes al·lòctones invasores, o el dels punts d’aigua, i en què la participació ciutadana pot ser imprescindible per abordar-les i tenir bons resultats. En un futur caldrà concretar quina i com pot ser aquesta col·laboració

La propera Trobada es celebrarà el mes de novembre.

compartir