Restaurant. tel. 93 685 26 18 (obert tots els dies excepte dimarts i dimecres)

Quiosc obert de dijous a diumenge
de 9:00 del matí a les 18:00 de la tarda. Els mesos de juny i juliol obert al vespre el divendres y el dissabte de 9:00 a 24:00.Vacances el mes d’agost
El telèfon per reservar taula és el 615330192.

El paratge de la Salut és una de les portes d’entrada del Parc de Collserola, un lloc de trobada lligat a la tradició dels aplecs i dels romiatges, situat molt a prop de la població de Sant Feliu de Llobregat, sobre un vessant suau modelat per la riera de la Salut i presidit per la presència destacada del puig d’Olorda. Al costat d’ametllers, oliveres i garrofers també hi podem trobar boscos de pins i alzines que ocupen els turons propers. La fàbrica de ciment, molt propera a aquest indret, també és un element del paisatge de la zona.

L’ermita de la Salut data del s. XVIII i va ser edificada sobre una altra ermita medieval. Adossada a l’ermita es troba la Casa Gran de la Gleva, una masia de finals del s. XV, que va ser remodelada el 1987.

Visites a l’ermita els dissabtes de tardor i hivern de 16 a 17 hores

S’hi arriba a peu des de Sant Feliu pel camí antic de La Salut. També s’hi pot anar a peu des de Sant Just Desvern, passant per la urbanització de la Plana Pedrosa i Can Solanes.

Accessos

 

A peu:

Des de Molins de Rei, 1h 20’
Des de Sant Feliu de Llobregat, 25’
Des de Santa Creu d’Olorda, 45’
Des de Sant Just Desvern, 50’

Rodats:

Des de Barcelona, des de Molins de Rei o des del Papiol per la N-II fins a Sant Feliu i d’allí per la pista de la riera de Santa Creu o la carretera de la Sanson.

Més informació

 

Fonts:

  • Font de Santa Margarida

Elements d’interès:

Itineraris

Passejada a la Penya del Moro

1h 45 min
6,1 km
Mitjana

Passejada a la Torre del Bisbe

2h 15 min
5,7 km
Baixa