-- 10/05/2019

Un any més una parella de mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus) s’han instal·lat a la caixa niu del Centre d’Informació. De moment la posta és d’ 11 ous i ja han nascut els primers pollets.

Aquest refugi artificial hi té instal·lada una webcam que emet en directe tot el que hi passa dins. El seguiment en directe es pot fer des del web del Parc . Hi trobareu informació actualitzada del procés.

L’inici del la nidificació d’aquesta espècia ens fa recordar que els mesos de primavera són moments especialment sensibles pel que fa a la fauna del Parc i per tant cal ser encara molt més curosos quan visitem el Parc Natural de Collserola, evitant fer sorolls innecessaris i, sobretot, portar els gossos lligats, ja que és un dels factors que provoca l’abandonament o destrucció de nius al Parc.

Aquesta iniciativa està connectada amb el Projecte Nius, una proposta de ciència ciutadana impulsada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). L’objectiu d’aquest projecte és fer un seguiment de la nidificació dels ocells per tal d’obtenir més informació sobre on, quan i com crien els ocells. És una proposta oberta a tothom i on hi participen escoles, associacions i gent a títol individual.

El seguiment dels ocells al Parc Natural de Collserola ja té 30 anys de dades continuades. Més enllà de la informació científica, l’aprofundiment en el coneixement dels ocells de la serra i les mateixes metodologies de treball han permès concebre tot un seguit de propostes i materials de caràcter formatiu, divulgatiu i fins i tot lúdic. Així s’han dissenyat programes per a les escoles, s’han editat guies divulgatives en diferents formats i s’han realitzat múltiples activitats de divulgació específica sobre els ocells, una de les més consolidades és la Festa dels Ocells que es realitza el primer cap de setmana d’octubre al Centre d’Educació Ambiental Can Coll o la Feixa dels ocells, instal·lació que també trobem en aquest centre.

compartir