Horaris d’estiu dels equipaments del Parc

Durant els mesos de juliol i agost alguns equipaments del Parc estaran tancats per vacances.


S’inicien els treballs de restauració de les masies Torre del Bisbe i Torre Abadal

Amb pocs mesos de diferència s’han presentat dos projectes executius per a la restauració de dues masies històriques del Parc: la Torre del Bisbe i la Torre Abadal, totes dues a Sant Feliu de Llobregat.


Tomaquet Mandó

On puc trobar tomàquet Mandó de Collserola?

Els productors del Parc Natural ja tenen a la venda el Tomàquet Mandó de Collserola. Aquest any a més, des de l’Associació Collserola Pagesa han elaborat un tríptic divulgatiu sobre aquesta varietat tracicional de la Serra de Collserola.


Camp de treball d’estiu 2021 del Centre Cruïlla

Des de l’any 2016, entre finals de juny i mitjans de juliol es fa el Camp de treball que organitza el Centre Cruïlla de Ciutat Meridiana.


La 17a Nit dels ratpenats al Parc Natural de Collserola

El passat divendres 9 de juliol el Centre d’Educació Ambiental de Can Coll va acollir una nova edició de la Nit dels Ratpenats a Collserola, una proposta dinamitzada des del Museu de Ciències Natural de Granollers per apropar i conèixer aquest grup de mamífers voladors.


Comença la nova campanya del 2021 del Projecte de participació en l’erradicació de l’ailant

Com en anys anteriors, el mes de juliol ha començat la campanya 2021 d’aquest projecte, en què associacions veïnals, entitats, centres educatius i particulars, juntament amb tècnics/es municipals i del Consorci treballen per al control d’aquesta espècie exòtica invasora al Parc.


El programa Parc a taula premia cinc empreses pel seu treball de posar en valor el territori de la Xarxa de Parcs Naturals

El restaurant El Cafè de la Casa de les Lletres (Parc Natural de la Serra de Collserola), l’empresa Viver Tres Turons (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac), les empreses Sínia Pujadas i Sínia Sant Gervasi (Parc del Garraf) i l’empresa Salar d’Arbúcies (Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny) són els guanyadors dels Premis Parc a taula 2021 que es van lliurar el dilluns 28 de juny al matí al Museu de Ciències Naturals de Granollers. El trofeu que van rebre és un distintiu a mode de reconeixement, obra de l’escultor Josep Massana. L’acte també va comptar amb una degustació de vins de la DO Alella i una visita a l’exposició 'Què mengem avui' amb la cuinera i coautora de la mostra, Ada Parellada.


El Cementiri de Roques Blanques rep el reconeixement dels Premis EMAS Catalunya 2021

El recinte comarcal, ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, obté el premi a la categoria de ‘Millor acció d’implicació de les parts interessades’ pel projecte Apiari didàctic de Roques Blanques. La iniciativa, pionera a Espanya, fomenta la protecció de les abelles i la conscienciació sobre la importància de la pol·linització en la preservació dels ecosistemes.


Es publica la Guia d’elaboració de compost ric en carboni

Es presenta la nova Guia d'elaboració de compost ric en carboni, una publicació elaborada en el marc del projecte Tornasòl, impulsat per la Secció de Sanitat Ambiental i Edafologia de la Universitat de Barcelona i la col·laboració del Consorci del Parc Natural de Collserola, l’Espigall i Arran de terra


En record d’en Jaume Garriga, pagès de Molins

Avui hem sabut que en Jaume Garriga, pagès de Molins de Rei ens ha deixat a causa d'un accident de tractor. Amb ell, hem compartit molts espais els darrers 5 anys en el marc del projecte Alimentem Collserola on ha aportat el seu temps, coneixements i estima i estem totalment commocionades per la notícia.