L’Alimentació Sostenible, a Collserola

La ciutat de Barcelona, durant tot aquest 2021, és Capital de l’Alimentació Sostenible. Celebrem l’oportunitat de poder parlar del què mengem, de quina relació té allò que consumim amb la nostra salut i la del planeta. Ho celebrem perquè tot això també és Collserola.


Dia mundial dels ocells al Parc Natural de la Serra de Collserola

Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris, que en el seu viatge de retorn cap al sud,  es molt més vistós que a la primavera. Aprofitant aquest moment es celebra arreu i  des de fa anys el Dia Mundial dels Ocells.


Alliberament d’amfibis al torrent de Can Coll

Amb l’objectiu de millorar la biodiversitat de l’espai, el 16 de setembre es van alliberar més de 400 individus de tòtils Alytes almogavarii procedents d’un rescat, al Parc Natural de Collserola. L’acció ha estat promoguda pel Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRAC) i la Societat Catalana d’Herpetologia (SCH) amb col·laboració amb els serveis tècnics del Consorci.


curs al Parc 2021-2022

Arrenca una nova edició del programa educatiu “El Curs al Parc”

Tot i les circumstàncies actuals, seguim fidels al començament del curs escolar i us presentem una nova edició d'El Curs al Parc, que recull totes les propostes educatives del Parc Natural de Collserola per al curs 2020-2021.


Àliga marcenca

Nova campanya de seguiment de la migració al Parc Natural

Al web del Parc es poden consultar en directe les dades de les espècies observades. S’han establert mesures addicionals de seguretat i aforament a l’espai del mirador per tal d’acomplir les mesures sanitàries vinculades a la COVID-19


Ra al turó d’en Corts

Enllestida una creació de Land-Art amb la tècnica constructiva de la pedra seca.


Recuperació del mur del Jardinet de la Senyora Coll

Durant l’estiu es realitzen obres de millora d’aquest espai d’ús habitual per l’alumnat que gaudeix de Can Coll al llarg del curs escolar i també per les famílies que visiten l’equipament els diumenges.


En marxa el seguiment de la població de la processionària del pi al Parc

Durant els mesos d’estiu, i mitjançant la captura amb feromones, es realitza el seguiment de l’estat de les poblacions de processionària del pi (Thaumetopoea pytiocampa) als punts amb més afectació del Parc


Horaris d’estiu dels equipaments del Parc

Durant els mesos de juliol i agost alguns equipaments del Parc estaran tancats per vacances.


S’inicien els treballs de restauració de les masies Torre del Bisbe i Torre Abadal

Amb pocs mesos de diferència s’han presentat dos projectes executius per a la restauració de dues masies històriques del Parc: la Torre del Bisbe i la Torre Abadal, totes dues a Sant Feliu de Llobregat.


Tomaquet Mandó

On puc trobar tomàquet Mandó de Collserola?

Els productors del Parc Natural ja tenen a la venda el Tomàquet Mandó de Collserola. Aquest any a més, des de l’Associació Collserola Pagesa han elaborat un tríptic divulgatiu sobre aquesta varietat tracicional de la Serra de Collserola.


Camp de treball d’estiu 2021 del Centre Cruïlla

Des de l’any 2016, entre finals de juny i mitjans de juliol es fa el Camp de treball que organitza el Centre Cruïlla de Ciutat Meridiana.


La 17a Nit dels ratpenats al Parc Natural de Collserola

El passat divendres 9 de juliol el Centre d’Educació Ambiental de Can Coll va acollir una nova edició de la Nit dels Ratpenats a Collserola, una proposta dinamitzada des del Museu de Ciències Natural de Granollers per apropar i conèixer aquest grup de mamífers voladors.


Comença la nova campanya del 2021 del Projecte de participació en l’erradicació de l’ailant

Com en anys anteriors, el mes de juliol ha començat la campanya 2021 d’aquest projecte, en què associacions veïnals, entitats, centres educatius i particulars, juntament amb tècnics/es municipals i del Consorci treballen per al control d’aquesta espècie exòtica invasora al Parc.


El programa Parc a taula premia cinc empreses pel seu treball de posar en valor el territori de la Xarxa de Parcs Naturals

El restaurant El Cafè de la Casa de les Lletres (Parc Natural de la Serra de Collserola), l’empresa Viver Tres Turons (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac), les empreses Sínia Pujadas i Sínia Sant Gervasi (Parc del Garraf) i l’empresa Salar d’Arbúcies (Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny) són els guanyadors dels Premis Parc a taula 2021 que es van lliurar el dilluns 28 de juny al matí al Museu de Ciències Naturals de Granollers. El trofeu que van rebre és un distintiu a mode de reconeixement, obra de l’escultor Josep Massana. L’acte també va comptar amb una degustació de vins de la DO Alella i una visita a l’exposició 'Què mengem avui' amb la cuinera i coautora de la mostra, Ada Parellada.


El Cementiri de Roques Blanques rep el reconeixement dels Premis EMAS Catalunya 2021

El recinte comarcal, ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, obté el premi a la categoria de ‘Millor acció d’implicació de les parts interessades’ pel projecte Apiari didàctic de Roques Blanques. La iniciativa, pionera a Espanya, fomenta la protecció de les abelles i la conscienciació sobre la importància de la pol·linització en la preservació dels ecosistemes.


Es publica la Guia d’elaboració de compost ric en carboni

Es presenta la nova Guia d'elaboració de compost ric en carboni, una publicació elaborada en el marc del projecte Tornasòl, impulsat per la Secció de Sanitat Ambiental i Edafologia de la Universitat de Barcelona i la col·laboració del Consorci del Parc Natural de Collserola, l’Espigall i Arran de terra


En record d’en Jaume Garriga, pagès de Molins

Avui hem sabut que en Jaume Garriga, pagès de Molins de Rei ens ha deixat a causa d'un accident de tractor. Amb ell, hem compartit molts espais els darrers 5 anys en el marc del projecte Alimentem Collserola on ha aportat el seu temps, coneixements i estima i estem totalment commocionades per la notícia.


Avís: Període de risc d’incendi

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre entra en vigència el Decret 64/1995 de prevenció d’incendis forestals


En marxa la campanya activa de prevenció d’incendis forestals 2021

Des del 7 de juny està en fase activa el Dispositiu de Prevenció d’Incendis que abraça tot l’àmbit metropolità, campanya que finalitzarà a mitjans de setembre, cobrint els mesos de més risc d’incendi.