El Parc Natural de Collserola de nou escenari del Let’s Clean Up Europe!

En marxa la 8a edició a Collserola d’aquesta proposta que vol implicar a la ciutadania en la conservació i manteniment dels espais naturals protegits amb actuacions de neteja a diferents espais. Aquest any, entre el 7 i el 9 de maig, el parc acollirà 11 actuacions, condicionades, com l’edició anterior, per la Covid 19.


Treballs de prevenció d’incendis forestals en les franges d’urbanitzacions i nuclis de Barcelona

En les properes setmanes es posaran en marxa els treballs de manteniment de franges de prevenció d’incendis al voltant dels nuclis habitats del Parc Natural de Collserola situats dins el terme municipal de Barcelona


Novament a l’escola, tomàquet Mandó de Collserola

Els centres docents i entitats sense ànim de lucre ja podeu disposar de llavors de tomàquet Mandó de Collserola pel vostre hort educatiu. Les podeu demanar al Centre de Documentació i Recursos del Parc.


Collserola, Territori Vital

Collserola, Territori vital

S’inicia una campanya de divulgació dels beneficis d’aquest espai natural combinada amb un reforç de la divulgació de la normativa i de les bones pràctiques al Parc.


Tancament de les escales de l’accés nord al pantà de Can Borrell

S’ha tancat l’accés al pantà de Can Borrell per la drecera que surt del camí de les Monelles. El mal estat de les escales, i el gran pendent que té el traçat, feia perillós l’accés. El tancament no afecta a l’accés al pantà que es pot fer pel mateix camí de les Monelles.


Collserola entra a la wikiloc de la mà de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona

Els itineraris senyalitzats del Parc Natural de Collserola estan disponibles a un perfil propi dins l’espai de la wikiloc creat per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Aquest espai  agrupa sis comptes creats per oferir als excursionistes les rutes senyalitzades pels dotze espais naturals que  gestiona. En total, ja hi ha unes 150 rutes disponibles per als usuaris, que hi poden accedir de forma gratuïta, i se n’aniran incorporant més.

Els aiguats de divendres provoquen importants afectacions als camins del nord-est del Parc

L’excepcionalitat del temporal de divendres 18 de desembre ha generat importants afectacions als camins del sector nord-est del Parc Natural. Ja s’hi està actuant, però alguns trams restaran tancats o inoperatius durant un temps.


Actualització del mapa de camins per a activitats autoritzades al Parc

Disponible una nova versió del mapa de camins disponibles per a la realització d’activitats fisicoesportives al Parc Natural


Un apiari didàctic en un entorn especial

Aquesta instal·lació, ubicada en els terrenys del Cementiri Comarcal de Roques Blanques, dins el Parc Natural de la Serra de Collserola, vol fomentar el coneixement de les abelles de la mel i conscienciar sobre el paper clau dels insectes pol·linitzadors


Actuació fitosanitària sobre la població de processionària

Entre el 9 i el 13 de novembre s’actuarà a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.