Els aiguats de divendres provoquen importants afectacions als camins del nord-est del Parc

L’excepcionalitat del temporal de divendres 18 de desembre ha generat importants afectacions als camins del sector nord-est del Parc Natural. Ja s’hi està actuant, però alguns trams restaran tancats o inoperatius durant un temps.


Actualització del mapa de camins per a activitats autoritzades al Parc

Disponible una nova versió del mapa de camins disponibles per a la realització d’activitats fisicoesportives al Parc Natural


Un apiari didàctic en un entorn especial

Aquesta instal·lació, ubicada en els terrenys del Cementiri Comarcal de Roques Blanques, dins el Parc Natural de la Serra de Collserola, vol fomentar el coneixement de les abelles de la mel i conscienciar sobre el paper clau dels insectes pol·linitzadors


Actuació fitosanitària sobre la població de processionària

Entre el 9 i el 13 de novembre s’actuarà a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.


Balanç de la Setmana de la Natura 2020 a Collserola

Unes actuacions marcades per la pandèmia i realitzades amb grups més petits però que han recollit un alt volum de deixalles posant en relleu una de les problemàtiques del Parc Natural, els abocaments incontrolats i, malauradament també, l’augment de deixalles a espais com miradors, àrees de lleure i altres zones d’esbarjo.


Les accions de neteja del Let’s Clean Up Europe recullen més de dues tones de deixalles

Unes actuacions marcades per la pandèmia i realitzades amb grups més petits però que han recollit un alt volum de deixalles posant en relleu una de les problemàtiques del Parc Natural, els abocaments incontrolats i, malauradament també, l’augment de deixalles a espais com miradors, àrees de lleure i altres zones d’esbarjo.


Setmana de la Natura 2020 a Collserola

Amb el lema “Ara més que mai, conservar la natura és conservar la nostra salut”, arrenca el proper 3 d’octubre la Setmana de la Natura. El Parc Natural de Collserola s’hi afegeix programant, conjuntament amb les entitats del territori, diferents actuacions de voluntariat ambiental, a més de diverses propostes de l’agenda d’activitats.


Dia mundial dels ocells al Parc Natural de la Serra de Collserola

Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris, que en el seu viatge de retorn cap al sud,  es molt més vistós que a la primavera. Aprofitant aquest moment es celebra arreu i  des de fa anys el Dia Mundial dels Ocells.


El Parc Natural de Collserola escenari del Let’s Clean Up Europe!

Com en anys anteriors, algunes entitats han triat el Parc per a realitzar diferents actuacions de neteja dins del marc d’aquest esdeveniment que coordina l’Agència de Residus de Catalunya i que busca alertar sobre la problemàtica de les deixalles en el medi natural. Una edició condicionada per la Covid 19 i on s’han pres totes les mesures de seguretat i prevenció recomanades i que implicarà accions de neteges amb grups petits, màxim 10 persones.


El curs 2020-2021 al Parc Natural

Tot i les circumstàncies actuals, seguim fidels al començament del curs escolar i us presentem una nova edició d'El Curs al Parc, que recull totes les propostes educatives del Parc Natural de Collserola per al curs 2020-2021.