Promoció de la transició agroecològica a Collserola

El projecte de «Promoció de la Transició Agroecològica a Collserola» té per objectiu promoure sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles i la reactivació de l’activitat agrària  en l’àmbit d’influència del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Consisteix en una estratègia d’intervenció en el territori que incorpora i articula tant els diferents tipus de coneixements i visions que tenen els agents locals com les qüestions d’índole socioeconòmica, ecològica i cultural. Mitjançant un procés participatiu ampli i transversal, s’identifiquen els reptes, i es dissenyen i implementen les accions per millorar el sistema alimentari local. La producció agropecuària, el consum de proximitat i ecològic, l’educació agroecològica o el patrimoni agroalimentari són alguns dels àmbits que es treballen al llarg del procés.

El projecte està sent promogut pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i diferents ajuntaments del Parc, i està sent dinamitzat per l’associació Arran de terra, Eines per la dinamització local agroecològica.

Fases del procés

Fase IDiagnosi tècnicade la pagesia

Fase IIDiagnosi i planificació participativa

Fase IIIAcció participativa

Fase IVAvaluació

Òrgans de participació

GrupPagesia de Collserola

GrupMotor

Comissió deseguiment

Grups de treballPla d'acció

Notícies

Segueix-nos a  dlaecollserola  #AlimentemCollserola

Recursos