Promoció de la transició agroecològica a Collserola

El projecte «Alimentem Collserola! Promoció de la Transició Agroecològica a Collserola» té per objectiu promoure sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles i la reactivació de l’activitat agrària en l’àmbit d’influència del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Consisteix en una estratègia d’intervenció en el territori que incorpora i articula tant els diferents tipus de coneixements i visions que tenen els agents locals com les qüestions d’índole socioeconòmica, ecològica i cultural. Mitjançant un procés participatiu ampli i transversal, s’identifiquen els reptes, i es dissenyen i implementen les accions per millorar el sistema alimentari local. La producció agropecuària, el consum de proximitat i ecològic, l’educació agroecològica o el patrimoni agroalimentari són alguns dels àmbits que es treballen al llarg del procés.

El projecte està impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i els Ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Cerdanyola del Vallès, amb l’equip tècnic de la cooperativa Arran de terra, Eines per la dinamització local agroecològica.

Accions en marxa

Fases del procés

Fase IDiagnosi tècnicade la pagesia

Fase IIDiagnosi i planificació participativa

Fase IIIAcció participativa

Fase IVAvaluació

Òrgans de participació

GrupPagesia de Collserola

GrupMotor

Comissió deseguiment

Grups de treballPla d'acció

Notícies

Segueix-nos a   dlaecollserola  alimentemcollserola AlimentemCollserola

#AlimentemCollserola

Tomaquet Mandó

On puc trobar tomàquet Mandó de Collserola?

Els productors del Parc Natural ja tenen a la venda el Tomàquet Mandó de Collserola. Aquest any a més, des de l’Associació Collserola Pagesa han elaborat un tríptic divulgatiu sobre aquesta varietat tracicional de la Serra de Collserola.


El Cementiri de Roques Blanques rep el reconeixement dels Premis EMAS Catalunya 2021

El recinte comarcal, ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, obté el premi a la categoria de ‘Millor acció d’implicació de les parts interessades’ pel projecte Apiari didàctic de Roques Blanques. La iniciativa, pionera a Espanya, fomenta la protecció de les abelles i la conscienciació sobre la importància de la pol·linització en la preservació dels ecosistemes.


Es publica la Guia d’elaboració de compost ric en carboni

Es presenta la nova Guia d'elaboració de compost ric en carboni, una publicació elaborada en el marc del projecte Tornasòl, impulsat per la Secció de Sanitat Ambiental i Edafologia de la Universitat de Barcelona i la col·laboració del Consorci del Parc Natural de Collserola, l’Espigall i Arran de terra


Entitats impulsores